Kategoriarkiv: Blogg-inlägg

JUST CHARLIE

SKOLBIO 2018 – Onsdag 17 oktober kl 9.00

Fotbollstalangen Charlie har världen framför sina fötter. En toppklubb vill desperat skriva kontrakt. Framtiden tycks tydligt utstakad. Men Charlie är tyngd av svårigheter, och upplever livet som en kamp mellan viljan att leva upp till sin pappas förväntningar — som genom sin son vill förverkliga drömmen att själv vara fotbollsstjärna — och behovet att vara sig själv. Charlie upplever sig nämligen som en tjej i en pojkes kropp. Och det som håller på att ske riskerar att riva isär familjen och hota allt det som de håller kärt.

En stark film om den oförståelse och intolerans som finns kring transidentitet och vikten av att bli accepterad för den man är.

Ämnen:
•    Familj
•    Genus
•    Idrott och hälsa
•    Psykologi
•    Mod och rädsla

Regi: Rebekah Fortune
Produktionsår: 2017
Produktionsland: Storbritannien
Utspelas i land: Storbritannien
Rek. från ålder: Åk 6
Speltid: 97 minuter
Talat språk: engelska
Textat språk: svenska

ÅRETS BARNBIO 2018!

15-16 september firar vi att vi utsetts till Årets barnbio 2018 med en barnfilmfestival. Tack publiken som nominerade oss!

Våra söndagsvisningar börjar igen 23 september.

Årets barnbio 2018

Juryns motivering
Bio Regina jobbar medvetet och med ett starkt engagemang för att
ge barn och unga den allra finaste filmupplevelsen. Regina erbjuder en rik programpalett där knattebio, förskolebio, skolbio, lovbio, familjebio, visningar för nyanlända och pedagogiska kringarrangemang återkommande finns på repertoaren.
Regina har visat barnfilm sedan 1992 och har gjort en imponerande
lång och kärleksfull insats för barnpublikens bästa.

i0000010För sjätte året delar Biografcentralen ut pris till Årets Barnbio. Priset är en uppmuntran och inspiration för biografer som arbetar målmedvetet och med särskilt utvecklingsfokus på den yngre publiken. Det är publiken själva som nominerar sin favoritbiograf på www.barnbio.se . Förra fredagen stod tre nominerade finalister klara; Biograf Reflexen i Kärrtorp, Barnens Bio Varberg och Folkets Bio Regina i Östersund.

En jury med representanter från Biografcentralen, Föreningen Filmregionerna, Sveriges Förenade Filmstudios och Föreningen Sveriges Filmfotografer utser en vinnare som förutom äran även får  15.000 kr.

TIDIGARE VINNARE:
2017: Cnema i Norrköping
2016: Juniora Folkets Bio Panora i Malmö
2015: Zita Folkets Bio i Stockholm
2014: Röda Kvarn i Helsingborg
2013: Elektra Folkets Bio i Västerås

Om Biografcentralen
Biografcentralen startade 2011 och är en ideell branschorganisation med årligt verksamhetsstöd av Svenska Filminstitutet. Biografcentralen arbetar med utbildningar, rådgivning, nätverk och distribution av svensk independentfilm, internationella klassiker och barnfilmer.

Biografcentralen driver även sajten www.bio.se. Sajten samlar utbud och biljetter till Sveriges oberoende biografer och idag visas 156 biografers repertoar på bio.se – vilket gör den till Sveriges största biosajt!

Priset delas ut i samarbete med BUFF Filmfestival, Föreningen Sveriges Filmfotografer, Föreningen Filmregionerna och Sveriges Förenade Filmstudios.