36_finding the seal coat

HAVETS SÅNG

BARNFILMFESTIVAL – Söndag 16 september kl 11.00

Flerfaldigt prisbelönad och Oscarsnominerad animation.

Havets sång (Song of the Sea) är berättelsen om Ben och hans lillasyster Saoirse och deras fantastiska resa fylld av myter och magi för att hitta tillbaka till sitt hem i havet. Saoirse är en selkie, en varelse som både är säl och människa. Hon har tappat sin röst och som den sista levande av sin art måste hon sjunga havets sång för att rädda sitt folk från att gå under för alltid.

Filmen berör ämnen som myter, vänskap och djur men framförallt familjerelationer. Eleverna kan t ex prata om när det är rätt respektive fel att vuxna bestämmer över barn, hur en värld skulle se ut om barnen själv fick bestämma men också hur deras relationer till vuxna respektive syskon skiljer sig åt.

Regi: Tomm Moore, Irland 2014, 93 min. Rekommenderad fr. 7 år.

1_birthday_party

39_Saoirse at waters edge

42_The Whale

51_Ben - Saoirse crawling

78_on the bus

 

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0