Scroll down

MITT LIV SOM ZUCCHINI

Jukeboxbio,Skolbiofilm,Visade barnfilmer

MITT LIV SOM ZUCCHINI

instagram_1080x1080_mlz_rec-1

Zucchini är en ovanligt modig liten pojke och inte alls någon konstig gurka som man kan tro. När hans mamma dör känner han sig ensammast i hela världen. Men det är innan han träffar sina nya kompisar på barnhemmet. Simon, Ahmed, Jujube och Alice har alla sina historier och verkar först ganska tuffa. Men snart fattar Zucchini att de är de bästa vänner man kan få. Och så kommer Camille… När man är tio år, har ett gäng med kompisar och dessutom blir kär…. ja, då kan man faktiskt till och med känna sig lycklig.
Regi: Claude Barras, Schweiz 2016.
Manus: Céline Sciamma, fritt efter Gilles Paris roman ”Autobiographie d’une courgette”.
Premiär i Cannes 2016 i sektionen Quinzaine des Réalisateurs.
Rekommenderad ålder: Från 7 år
Längd: 66 minuter
Svenskt tal


“En av årets starkaste barnfilmer som lyckas vara både vacker, gripande, eftertänksam och underhållande samtidigt”
Moviezine
Läs hela recensionen
“Mitt liv som Zucchini (är) vid första anblick en relativt enkelt animerad film. Men det är något med de små detaljerna i karaktärernas beteelsemönster som gör att det känns som att de är vid liv. Faktum är att jag inte kan minnas när jag såg lika levande karaktärer senast i en animerad film.” “åldersgränsen, från sju år, är satt lite väl lågt. Naturligtvis är det ämnen som även barn kan ta del av, men jag tror att man behöver komma upp några år i ålder för att kunna ta in vissa saker som tas upp i filmen.”
Betyg 5, Filmtopp.se