poster

ALL EYEZ ON ME

YRANBIO!
Fredag 28 juli och lördag 29 juli kl 15.00

Visas även söndag 30 juli – torsdag 3 augusti kl 19.00
DAGBIO måndag 31 juli kl 14.00

ALL EYEZ ON ME är historien om Tupac Shakur, den legendariske rapparen, poeten, skådespelaren och revolutionären.

Han har sålt mer än 80 miljoner album över hela världen, vilket gör honom till en av de bäst säljande artisterna genom tiderna. Som son till två Svarta Pantrar-aktivister föddes han in i en värld av orättvisor. Tupacs kamp gav honom hans röst. Ju fler människor som försökte tysta honom, desto starkare blev rösten.

Tupacs berömmelse och rikedom växte och hans explosiva låttexter och aggressiva gangstarapp-personlighet gjorde honom till ett mål för polis, politiker och för östkustrapparna, som var indragna i en blodig konflikt med västkustrapparna om makten över hiphopscenen.

Tupac faller till slut offer för det våld han rappade om. Han blir skjuten till döds, ett mord som ännu inte blivit uppklarat. ALL EYEZ ON ME är historien om en legend – hans kamp, uppgång och fall – som var större än livet självt och vars arv ännu lever kvar.

Regi: Benny Boom
Land: USA
År: 2017
Med: Demetrius Shipp Jr., Dominic L. Santana, Danai Gurira, Jamal Woolard, Kat Graham
Språk: Engelska, Svensk text
Genre: Biografi, Drama, Musik
Åldersgräns: 15 år
Längd: 139 minuter

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0