sage-femme-1-e2888fphoto-michaacc82l-crotto

BARNMORSKAN

SVERIGEPREMIÄR!
Fredag 11 augusti – torsdag 17 augusti kl 19.00
DAGBIO måndag 14 augusti kl 14.00

Två av den franska filmens superstjärnor möts i en dramatisk komedi om livets växlingar och vad en kvinna egentligen behöver för att må bra.

320x320_barnmorskan_rec

Claire (Catherine Frot) är rättfärdigheten själv. En uppskattad barnmorska som när hon närmar sig slutet av sitt yrkesliv hamnat på kollisionskurs med de moderna sjukhusens metoder och effektivitetskrav. En dag får hon ett märkligt telefonsamtal. Béatrice (Catherine Deneuve), hennes fars extravaganta älskarinna som försvann spårlöst för 30 år sedan, har viktiga nyheter och vill träffas. Deras möte blir en dramatisk kollision mellan två motsatta själar. Medan Claire är en strikt och kontrollerad renlevnadsivrare är Béatrice hennes totala motsats, med en minst sagt avslappnad hållning till livets måsten och en extremt tillåtande syn på livets goda.

En ny film av Martin Provost som tidigare gett oss filmerna Seraphine och Violette, starka kvinnoporträtt av verkliga livsöden.

Regi: Martin Provost
Medverkande: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet
Land: Frankrike
År: 2017
Originaltitel: Sage femme
Språk: Franska, Svensk text
Genre: Drama
Åldersgräns: (ej angivet)
Längd: 117 minuter

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0