cog poster

CITY OF GHOSTS

Sverigepremiär!
Fredag 1 september – torsdag 7 september kl 19.00
DAGBIO måndag 4 september kl 14.00

Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) är en grupp medborgarjournalister som riskerar sina liv för att delge omvärlden de grymheter som terrorororganisationen IS utsätter Syrien för i detta nu. City of Ghosts skildrar deras mod, slit och hängivenhet, och resultatet är årets mest engelägna film.

Standard CMYK

City of Ghosts belönades med Stora jurypriset på Sheffield Doc/Fest som är en av världens främsta dokumentärfestivaler, den är redan Oscarstippad och har hyllats unisont av kritikerna. Filmen är regissör Matthew Heinemans uppföljning efter Cartel Land, som handlade om Mexikos drogkrig, vilken gav honom en Oscarsnominering för Bästa dokumentär.

Regi: Matthew Heineman
Land: USA
Språk:  Engelska, Arabiska, Svensk text
Produktionsår: 2017
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: 15 år
Längd: 90 minuter

cog poster

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0