clash3_tousdroitsreserves

CLASH

Sverigepremiär!
Fredag 15 september – torsdag 21 september kl 19.00
DAGBIO måndag 18 september kl 14.00

Poster_CLASH_SE

Egypten 2011 –  Den egyptiska revolutionen avslutar ett 30-årigt presidentskap. 2012 – Den nyvalde presidenten Muhammad Mursi är medlem av ett islamskt parti, det Muslimska Brödraskapet (MB).

2013 – Miljontals människor revolterar mot Mursi i de största protesterna i landet någonsin. Under de kommande dagarna och veckorna äger hårda och blodiga sammandrabbningar rum mellan de promilitära och anhängare av det Muslimska Brödraskapet.

Handlingen i denna film äger rum en dag under denna våldsamma period. Mitt i detta politiska kaos blir en grupp människor instängda bak i en polisbuss utan hänsyn till deras bakgrund och politiska åskådning. I gruppen finns två amerikanska journalister, både anhängare och motståndare av det Muslimska Brödraskapet, en ung flicka och en ung pojke. Stämningen bak i bilen är aggressiv och frågan är om antagonisterna kommer att kunna övervinna sina motsättningar och därmed ha en chans att överleva.

Regi: Mohamed Diab
Med: Nelly Karim, Hani Adel, El Mohamed, Ahmed Hefny
Land: Egypten, Frankrike
Språk: Arabiska, Svensk text
Originaltitel: Eshtebak
Produktionsår: 2016
Genre: Drama, Thriller
Åldersgräns: 7 år
Längd: 97 minuter

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0