Scroll down

BALLERINAN OCH UPPFINNAREN

Visade barnfilmer

BALLERINAN OCH UPPFINNAREN

BARNFILMFESTIVAL – Lördag 15 september kl 11.00


Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa! Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris – en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris.
Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar.
Filmen har blivit en publiksuccé världen runt, från Frankrike till Australien och Spanien, och i höst även i USA. Där bl.a. Elle Fanning (Maleficent, Super 8) och Dane Dehaan (The Amazing Spider-Man 2) har spelat in rösterna till huvudkaraktärerna.
”Spännande, en fröjd för ögat och inger en smula hopp åt alla som ser den” – The Australian
”Ta med dina barn; ta med dig själv; ta med alla du känner!” – Financial Times

Regi Eric Summer, Eric Warin
Land Kanada, Frankrike
Språk Svenskt tal
Originaltitel Ballerina
Åldersgräns Fr 7 år eller med vuxen
Längd 90 minuter