Scroll down

CLOUDBOY

Visade barnfilmer

CLOUDBOY

SAMISK FILMFESTIVAL Torsdag 6 februari 8.30 (Få platser kvar)


För att boka in skolklasser/grupper kontakta Filmpool Jämtland Härjedalen, eva.aspling(at)regionjh.se annars är det först till kvarn.
Niilas har bott med sin pappa i Belgien så länge han minns. Det är sommarlov och Niilas föräldrar har bestämt att han ska åka och hälsa på sin mamma och hennes nya familj i Sápmi. Mamman lämnade Belgien när Niilas var mycket liten och han känner henne egentligen inte alls. Trots Niilas protester blir det som mamma och pappa vill.
I Sápmi är tillvaron helt annorlunda och Niilas håller sig för sig själv och längtar hem. Men renkalvarna ska märkas och alla måste hjälpa till. När en av kalvarna springer bort dras Niilas med i jakten och mot alla odds blir den här sommaren det största äventyret i hans liv.
affisch_cloudboy

Regi Meikeminne Clinckspoor
Med Geert Van Rampelberg, Mikkel Gaup, Sara Sommerfeld
Land Belgien, Nederländerna, Norge, Sverige
Språk Nederländska, Svenska, Samiska
Textad på Svenska
Åldersgräns Barntillåten, rek. från 7 år
Längd 78 minuter