Scroll down

RUM 213

Visade barnfilmer

RUM 213

HÖSTLOV
Torsdag 31 oktober kl 15.30 – BILJETTER
Fredag 1 november kl 15.30 – BILJETTER
Lördag 2 november kl 15.30 – BILJETTER


Det är sommarlovet före sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år.
Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken.
Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.
Filmen är baserad på Ingelin Angerborns populära bok Rum 213.
980x240_rum213_rec
Regi Emelie Lindblom
Land Sverige
Språk Svenska
Textad på Svenska
Längd 80 minuter
Produktionsår 2017
Åldersgräns 11 år (7 år i vuxens sällskap)