Godsowncountry_poster web2

GOD’S OWN COUNTRY

Sverigepremiär!
Fredag 24 november – torsdag 30 november kl 19.00.
DAGBIO måndag 27 november kl 14.00

Bondsonen Johnny tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen, och de börjar se möjligheten till en ljusare framtid.

God’s Own Country har belönats med priser vid bland andra Berlins, Edinburghs och Sundances filmfestivaler. Kritiker har beskrivit den som en ny Brokeback Mountain, fast bättre. Filmen är Francis Lees långfilmsdebut som regissör och manusförfattare, efter att ha lämnat skådespelarkarriären för en återgång till den brittiska landsbygd där han vuxit upp.

Regi: Francis Lee
Med: Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones
Land: Storbritannien
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 104 minuter

Premiäraffisch med rec_godsowncountry

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0