Scroll down

GORDON & PADDY

Visade barnfilmer

GORDON & PADDY

VÅRKVÄLL  Torsdag 26 april kl 18.00   Gratis


Boka biljett här! (Klicka)
En nöttjuv härjar i skogen. Kommissarie Gordon måste fånga tjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en assistent, en liten, snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans kunna lösa fallet.

Regi Linda Hambäck
Med Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren, Tove Sacklén, Mingus Broman
Land Sverige
Språk Svenska
Produktionsår 2017
Åldersgräns Barntillåten
Längd 62 minuter
”Snön yr i den stora skogen. 204 nötter är stulna. Under nötfallet möter Kommissarie Gordon en mus utan namn. Hon får namnet Paddy och blir hans assistent. Paddy hjälper honom att lösa fallet och tar till slut över som polischef. Gordon går i pension. Men någon prasslar i buskarna. Fåglar råkar illa ut och barn försvinner spårlöst. Paddy tvingas kalla in Gordon. Vem bestämmer nu? Och vad är det för fara som lurar i skogen?
I vår värld möts den äldre generationen med den yngre. Genom våra huvudkaraktärer Gordon och Paddy skildras ödmjukhet och respekt inför det man först kanske inte förstår. Att våga utmana sina egna föreställningar om hur världen ser ut och genom att försöka se världen genom någon annans ögon.

Jag blev förälskad i Ulf Nilsson och Gitte Spees böcker om Kommissarie Gordon, det var framförallt hans träffsäkra ton av ödmjukhet, vänlighet och spänning som ledde mig fram till den stora skog där jag fick lära känna Paddy, Valdemar, familjen Ekorre, familjen Kanin och alla de andra djuren. Jag vill med filmen Gordon & Paddy ge publiken möjligheten att besöka djuren i den stora skogen, samt kanske bli klokare om vem den farliga, läskiga räven verkligen är!”
– Linda Hambäck
Linda Hambäck (f. 1974) har producerat flera framgångsrika kortfilmer, TV-serier och reklamfilmer inklusive Jonas Odells Tussilago och Lögner samt den första av Jessica Lauréns och Stina Wirséns Vem-filmer. Linda producerade även de animerade delarna av Malik Bendjellouls Oscarbelönade Searching for Sugar Man. 2011 grundade hon produktionsbolaget LEE och regisserade sin första film, kortdokumentären Fighting Spirit om boxaren Mikaela Laurén. 2014 regisserade hon Tänk om … tillsammans med Marika Heidebäck och 2016 regisserade hon Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld.
—————————-

Sagovärld i lugnt tempo för den yngsta publiken

I Linda Hambäcks nya film ”Gordon och Paddy” väcks Ulf Nilssons filosofiska berättelser om polispaddan Gordon till liv. Med skogen som kuliss skapar nederländska Gitte Spees illustrationer en sagovärld i sävligt tempo. Bakom rösterna står bland andra Stellan Skarsgård och Melinda Kinnaman. Se intervju i SVT