Scroll down

SÁMI JIENAT: VOICES OF SÁPMI

Visade filmer

SÁMI JIENAT: VOICES OF SÁPMI

SAMISK FILMFESTIVAL STAARE 2018:
Onsdag 7 februari kl 19.00
Obs! Filmen textad på engelska.

I kören Sámi jienat träffas människor från Finland, Norge och Sverige för att jojka tillsammans. Att hitta tid att öva tillsammans är inte den enda utmaningen för kören – diskussionerna är många om vem som egentligen kan jojka, och finns det egentligen ett “rätt” sätt att jojka? Var och en av körens medlemmar har sin egen personliga relation till jojken. Genom personliga intervjuer och fantastisk musik får vi en inblick i jojkens många ansikten och uttryck, men också i körmedlemmarnas relation till sin samiska identitet och deras gemensamma strävan efter att omdefiniera sitt musikaliska arv i en modern tid.
Regi: Alistair Fowler
Land: Sápmi/Norge
Språk: Samiska, Norska. Engelsk text.
Genre: Dokumentär
Längd: 58 minuter