Scroll down

LADY BIRD

Visade filmer

LADY BIRD

SKOLBIO 2018
Fredag 19 oktober kl 13.00


I Lady Bird får vi se ett dramatiskt och turbulent förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter. Christine “Lady Bird” McPherson kämpar emot, men är oundvikligt lik sin väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma – en sjuksköterska som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far förlorar sitt jobb.
Dramat utspelar sig 2002 i Sacramento, Kalifornien mitt i ett snabbt skiftande amerikanskt ekonomiskt landskap, och gestaltar en uppväxt med relationer som formar, övertygelser som definierar och en oöverträffad ljuvlighet av en plats som heter hemma.

Regi: Greta Gerwig
Med: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Kathryn Newton, Timothée Chalamet, Laurie Metcalf m fl
Land: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: (Barntillåten) Rek. åk 8-9, Gymn
Längd: 94 minuter