dubbelt begär-web

DUBBELT BEGÄR

Sverigepremiär!
Fredag 30 mars – torsdag 5 april kl 19.00
Måndag 2 april kl 14.00  DAGBIO

Dubbelt begär berättar historien om den unga kvinnan Chloé (Marine Vacht), som benägen till depression påbörjar terapi och där blir förälskad i sin psykoterapeut Paul (Jérémie Renier). Efter ett par månader flyttar hon in hos sin nya älskare men upptäcker snabbt att han döljer en del av sin identitet för henne.

Dubbelt begär (Amant Double) är en djärv, sexuellt laddad thriller med Marine Vacth (Isabelle), Jérémie Renier (Barnet, Pojken med cykeln, In Bruges) och Jacqueline Bisset (Dag som natt, Bullitt, Mordet på Orientexpressen) i huvudrollerna.

Filmen är baserad på en novell av Joyce Carol Oates; ”Lives of the Twins”  och är en tillbakagång till thrillergenren för Ozon där han tidigare gjort prisade ”Swimming Pool” och ”Bakom stängda dörrar”.  Filmen som hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes tidigare i år fick redan under den utmanande öppningsscenen starka reaktioner från publiken och var nominerad till det prestigefyllda priset Guldpalmen.

Regi: François Ozon
Med: Merine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset
Land: Frankrike, Belgien
Språk: Franska, textad på svenska
Originaltitel: L’amant double
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 110 minuter

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0