Stamnätet bild

STAMNÄTET & RÖST-filmer

Torsdag 6 september
19.00 ‘Stamnätet’ och samtal om kraft, energi, miljö, förändring, landsbygden och den urbana normen.
20.00 Alla åtta RÖST-filmer visas.

SKOLBIO 2018 – Onsdag 17 oktober kl 13.00

STAMNÄTET
Det står en pojke vid ett kraftverk i Norrlands inland, vid forsen som inte längre finns, för att någon äger fallrättigheterna. Stamnätet är en personlig film om att växa upp omgiven av rika naturresurser. Om kraftproduktion, kolonialism och den känsla som vuxit ur att se, se på nytt och ifrågasätta det som omger en.

Efter visningen av ’Stamnätet’ samtalar Clara Bodén med Kristina Ernehed. Samtalet kommer att utgå från kraft, energi, miljö, förändring, landsbygden och den urbana normen.

Clara Bodén är filmskapare och producent, bosatt på Rödön i Jämtland. Hon nominerades 2015 till en Guldbagge för bästa dokumentärfilm med essäfilmen ’Lgh + Bil + Allt jag har och äger’ och fick samma år Östersunds kulturstipendium och LT’s Kulturpris.

Kristina Ernehed är i grunden journalist och projektledare och jobbar med rural empowerment genom föreningsföryngring, demokratiutveckling och samverkan (på riktigt) i Jämtlands kulturkompani. Övergripande fokus är den urbana normen, platspolitik och hur vi bygger nya hållbara samhällsstrukturer. Kristina är även ordförande i Hela Sverige ska leva Jämtlands län och bor med sin familj i Kälom, Offerdals socken.

Regi: Clara Bodén
Producent: Ronja Svenning Berge
Land: Sverige
Språk: Svenska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Kortfilm
Åldersgräns: –
Längd: 4,5 minuter

Clara Bodéns kortfilm ‘Stamnätet’ är en av åtta kortfilmer i projektet RÖST. Läs om alla filmerna här:

röst instabildhttp://www.röst.nu/filmer/

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0