Scroll down

DEN TYSTA REVOLUTIONEN

Skolbiofilm,Visade filmer

DEN TYSTA REVOLUTIONEN

Stå upp tillsammans i solidaritet, eller avslöja sina kamrater?

Östberlin 1956. Theo och Kurt tar tåget till Västberlin, officiellt för att besöka morfars grav, men i själva verket för att gå på bio och spana på tjejer. En journalfilm från upproret i Budapest blir ett politiskt uppvaknande och tillbaka i skolan initierar de en tyst minut i solidaritet med det ungerska folkets protest mot sovjetiskt förtryck. Reaktionen låter inte vänta på sig. Eleverna anklagas för att vara kontrarevolutionära och självaste utbildningsministern kallas in för att tvinga fram ett erkännande genom att hota med indragna diplom. Nu ställs klassen på prov. Stå upp tillsammans i solidaritet, eller avslöja sina kamrater?

Regi: Lars Kraume,
Med:  Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell
Land: Tyskland
Språk: Tyska, textad på svenska
Originaltitel: Das schweigende Klassenzimmer
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: –
Längd: 111 minuter