Scroll down

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Blogg-inlägg

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Äventyrlig dramakomedi. Vinnare BUFF Filmfestival, Malmö, 2017

En fantastisk resa genom den Nya Zeeländska vildmarken, men också en inre resa hos en ung pojke som söker sin plats i tillvaron.

Ricky Baker är inte Guds bästa barn, men när han anländer till sin nya fosterfamilj verkar det som att han ska få en ny chans. Tråkiga omständigheter leder honom ut i vildmarken där han måste samarbeta med den surmulne Hector, samtidigt som polisen och barnskyddstjänsten är dem på spåren.
Hunt for the Wilderpeople är en klassisk berättelse med många välkända inslag, men också en film som innehåller oväntade vändningar i takt med att huvudkaraktärerna visar upp nya sidor och dessutom en stor dos egensinnig humor. Filmen passar utmärkt för att diskutera frågor som källkritik och etik och moral.
Hunt for the wilder

Vinnare BUFF Filmfestival, Malmö, 2017

– Filmen är en fantastisk resa genom den Nya Zeeländska vildmarken, men också en inre resa hos en ung pojke som söker sin plats i tillvaron. Den ofta vågade humorn visar att barnkultur inte behöver vara tillrättalagd för att både roa och ställa viktiga frågor, säger Elisabeth Lundgren, kulturdirektör i Malmö

Regi: Taika Waititi
Med: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata, Rachel House
Land: Nya Zeeland
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2016
Genre: Äventyr/Komedi/Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 101 minuter