Scroll down

HJÄRTAT

Blogg-inlägg

HJÄRTAT

SKOLBIO 2018
Onsdag 24 oktober kl 13.00


Om du älskar mig, varför ligger du inte med mig?

Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men det finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en kall verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. I sin debutlångfilm river regissören, skådespelerskan och auteuren Fanni Metelius upp förutfattade meningar om vad som får vår puls att slå snabbare.

Med prisade och kritikerrosade insatser i bland annat kortfilmen Banga inte och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har Fanni Metelius (f. 1987) fått filmvärldens ögon att följa henne. I långfilmsdebuten Hjärtat (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen) visar hon prov på det ocensurerade berättande som blivit hennes signum. Här finns klarsynt komik såväl som ett skarpt öga för samtiden.

Regi: Fanni Metelius
Manus: Fanni Metelius
Med: Fanni Metelius, Ahmed Berhan, Leona Axelsen, Suzanne Reuter
Land: Sverige
Språk: Svenska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år, Rek. åk 8-9, Gymn
Längd: 104 minuter