lycklisomlazzaro_insta

LYCKLIG SOM LAZZARO

Premiär!
Fredag 5 oktober – torsdag 11 oktober kl 19.00
Måndag 8 oktober kl 14.00  DAGBIO

Lazzaro är så god att han ibland misstas för att vara lite korkad. I den lilla italienska byn Inviolata arbetar han på en tobaksodling där tiden stått still. Arbetarna är närmast livegna och allt styrs av den fruktansvärda markisinnan Alfonsina de Luna. När hennes son Tancredi iscensätter sin egen kidnappning, blir Lazzaro hans vän och bundsförvant. En dramatisk händelse gör att de kommer ifrån varandra, men för Lazzaro är deras vänskapsband så starkt att han kan resa genom tid och rum för att återförenas med Tancredi.

Med Lycklig som Lazzaro vann Alice Rohrwacher priset för Bästa manus i Cannes 2018.

Regi: Alice Rohrwacher
Land: Italien
Språk: Italienska, textad på svenska
Originaltitel: Lazzaro felice
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: ej angivet
Längd: 125 minuter

Läs mer – pressmaterial hittar du här.

Betyg 4, SVT, Fredrik Sahlin – Filmrecension:

Italienska Alice Rohrwachers mix av saga och realism påminner om berättandet hos Bröderna Taviani och andra gamla latinska berättare, och försätter Fredrik Sahlin i samma sinnestillstånd som huvudpersonen Lazzaro.

Minnet av den här italienska filmen, skapad av Alice Rorhwacher, försätter mig i samma sinnestillstånd som titelfiguren. Det är en udda, folkloristisk sak som upphäver naturlagarna, som tänjer på både tidens och rummets ramar. Läs mer här:

Berätta om detta för andra!
Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someoneShare on TumblrShare on Reddit0