Scroll down

FLYKTEN ALEPPO – ISTANBUL 

Visade filmer

FLYKTEN ALEPPO – ISTANBUL 

Fredag 9 november – torsdag 15 november kl 19.00
KÖP BILJETT

Flykten Aleppo-Istanbul är en stark berättelse som följer Lena och Meryems flykt från kriget i Syrien. Lena är en 10-årig flicka som förlorar hela sin familj i kriget. Hon blir tvungen att fly till Turkiet med sin nyfödda lillasyster och grannen Meryem, tillsammans med andra flyktingar. Lena vill återvända hem medan Meryems dröm är att nå Europa.

Filmen är ett känsloladdat drama som visar verkliga händelser som flyktingar stöter på dagligen. Genom att följa Lena visas ett barns perspektiv, men det som också gestaltas är den tuffa situationen och hur flyktingar försöker klara sig själv i ett samhälle som de inte känner till, för att överleva dagen. Detta är en film som visar hur flyktingar kommer närmare varandra och vilka mål de har för att komma till ett bättre samhälle, en film som påverkar tittaren och skapar en större förståelse om flyktingsituationen.
Flykten poster web
Filmen är internationellt uppmärksammad och har redan vunnit tre priser på mindre än en månad. Filmen hyllades av kritiker och fått stor uppmärksamhet från flera tidningar runtom i världen, bland annat Vogue, Screendaily och Daily News.
Filmens huvudskådespelerska Saba Mubarak är en internationell skådespelerska som har, bland annat, deltagit i två Hamilton filmer. Mubarak är väldigt populär i mellanöstern, hon har agerat i olika filmer och tv-serier i Egypten, Jordanien och Syrien. Saba Mubarak är själv aktiv inom flyktingfrågan och deltar aktivt i olika välgörenhetsorganisationer.
Regi: Andaç Haznederoglu
Med: Saba Mubarak, Rawan Iskeif, Muhammed Refki
Land: Jordanien, Turkiet
Originaltitel: The Guest Aleppo-Istanbul
Språk: Arabiska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 88 minuter
Regissören Andaç Haznederoğlu föddes i Ankara, Turkiet. Under sin tv- och filmkarriär, som sträcker sig över 20 år, har hon skrivit och regisserat många tv-serier i Turkiet. Haznederoğlu gjorde sin filmdebut med den romantiska komedin ”Everything for Love” (2016).