Scroll down

TORNET

Visade filmer

TORNET

ANDRA CHANSEN
Lördag 12 januari 2019 kl 13:30                                   BILJETTER


1,5 miljoner palestinier lever i exil. Tornet är en film om att aldrig ge upp drömmen om att återvända hem.

Wardi är född och uppvuxen i flyktinglägret Bourj el Barajne i Libanon, där palestinska flyktingar levt i 70 år. Det som 1948 var ett litet envåningshus har med varje ny generation vuxit på höjden, precis som alla de andra husen i lägret. Genom Wardis ögon berättar filmen en historia om fördrivning och flykt, uppgivenhet och hoppfullhet och om hur livet ändå alltid fortsätter.
Hennes gammelfarfar Sidi var en av de första som kom till lägret från Palestina 1948. Under alla år har Sidi burit nyckeln till sitt gamla hem i Palestina runt halsen. När han lämnar över nyckeln till sitt barnbarnsbarn Wardi börjar hon fundera över sin familjs historia och om de någonsin kommer att komma tillbaka till sitt land.
Visningen följs av ett inspelat samtal mellan regissören Mats Grorud, Art Director Rui Tenreiro och Abu Hassan, vars historia har varit en stor inspiration för filmen. Moderator är Katrina Mathsson från Folkets Bio. Samtalet förs på engelska.

Regi: Mats Grorud
Land: Norge, Sverige
Originaltitel: The Tower
Språk: Arabiska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Animerad
Åldersgräns: 11 år
Längd: 74 minuter + 25 minuter