Scroll down

SUSPIRIA

Visade filmer

SUSPIRIA

Premiär!                                                                                      BILJETT
Fredag 23 november – torsdag 29 november kl 19.00
Måndag 26 november kl 14.00  DAGBIO

Baletteleven Susie (Dakota Johnson) antas till världsberömda Markos Academy i Berlin där hon snabbt blir favoritelev hos huvudläraren, den gåtfulla Madame Blanc (Tilda Swinton). En annan balettelev försvann efter att ha anförtrott psykoterapeuten Dr Klemperer att skolan tagits över av häxor. Kommer Susie att bli nästa offer för de mardrömsscenarion som utspelas innanför Markos Academys väggar, och är Madame Blanc inblandad?

Nyinspelningen av skräckfilmsklassikern Suspiria är lika skrämmande som visuellt magnifik.
Historien om dansskolan som döljer ofattbara grymheter i sitt innersta berättas nu av Call Me By Your Name-regissören Luca Guadagnino. Radioheads-sångaren Thom Yorke har gjort Suspirias suggestiva musik. Guadagnino har fått mycket kritikerberöm för spektakulära Suspiria, men det finaste betyget kom från skräckfilmsfantasten Quentin Tarantino som brast i gråt när han såg filmen.
Regi: Luca Guadagnino
Med: Chloë Moretz, Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth
Land: Italien
Språk: Engeska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama, Fantasy, Skräck
Åldersgräns: 15 år
Längd: 152 minuter