Scroll down

JAZZ PÅ BIO

Visade filmer

JAZZ PÅ BIO

Vi startar en ny serie hösten 2019 i samarbete med Jazz i Jemtland och Folkets Hus och Parker.

Vi kommer att ha premiär på tre väldigt bra jazzinriktade filmer. Nedan ser ni info om samtliga.

Biljett: 110 kr, medlem i Jazz i Jemtland och ungdom – 25 år: 90 kr

Miles Davis: Birth of the Cool

Fredag 6 september kl 19.00

Trumpetare, innovatör, kontroversiell, elegant och genialisk. Miles Davis är mannen med ett sound så vackert att det kan krossa ditt hjärta. Med start i augusti visar våra biografer den intima dokumentären om en av jazzens absoluta mästare.
Trumpetaren Miles Davis var en egensinnig naturkraft, själva förkroppsligandet av begreppet cool. Det centrala temat i hans liv var hans rastlösa beslutsamhet att bryta mot regler och leva livet på egna villkor. Vi får uppleva arkivbilder, privata filmer och intervjuer med några av världens främsta musiker, för att undersöka mannen bakom musiken och varför Davis än idag är en relevant röst.
Speltid 1tim 55min
Regi: Stanley Nelson
Medverkande: Jimmy Cobb, Lee Konitz, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Carlos Santana, Flea
Svensk text!

Blue Note Records: Beyond The Notes

Måndag 7 oktober kl 19.00

Det legendariska jazzbolaget Blue Note Records firar 80 år. I samband med det visar vi en prisbelönt dokumentärfilm om skivbolagets fantastiska musikhistoria. Premiär på Folkets Hus och Parkers biografer 13 september.
Blue Note Records lanserade artister som Miles Davies, Thelonius Monk, John Coltrane och Dexter Gordon, men även dagsaktuella artister som Robert Glasper, Ambrose Akinmusire och Norah Jones. Filmen följer Blue Note från början till dagens renässans, med fantastiska foton, äldre konsertupptagningar, intervjuer och en nyinspelad konsert med aktuella artister.
Beyond The Notes berättar den kraftfulla historien om bolagets vision och belyser de vitala förbindelserna mellan jazzen och dagens hiphop.
Speltid 1tim 26min
Regi: Sophie Huber
Medverkande: Wayne Shorter, Herbie Hancock, Robert Glasper
Svensk text!

Ella Fitzgerald: Just One Of Those Things

Torsdag 7 november kl 19.00

Ikonen Ella Fitzgeralds musik blev soundtracket till ett tumultartat århundrade. Med snygga arkivbilder och Ellas fantastiska musik ger Just One Of Those Things en inblick i hennes karriär och samhällets utmaningar under samma tid. Filmen har premiär på Folkets Hus och Parkers biografer den 4 november.
Ella Fitzgerald var en av USA:s absolut största jazzsångerskor under 1900-talet, och gick under hedersbenämningen The First Lady of Jazz. Denna okonventionella dokumentär följer hennes liv från en talangtävling på Harlems Apollo Theatre 1934 och genom hennes 50-åriga sångarliv. Filmen återskapar stämningarna genom bilder och musik, samt speglar både passionerna och problemen i samhället under hennes unika karriär.
Just One Of Those Things innehåller intervjuer med bland annat Smokey Robinson, Jamie Cullum, Tony Bennett och Norma Miller.
Speltid 1tim 29min
Regi: Leslie Woodhead
Medverkande: Smokey Robinson, Jamie Cullum, Tony Bennett, Norma Miler
Svensk text!