Scroll down

STORA GALAXER ÄTER STJÄRNOR

Visade barnfilmer

STORA GALAXER ÄTER STJÄRNOR

HÖSTLOV Torsdag 31 oktober kl 14.30 – BILJETTER

“Charmig rymdresa för de minsta”I en galax långt långt borta, bland rymdsälar, skuggmonster och järnvägskaniner bor Rabbit, Lövet, Bärri & Lill-Tuffe.
Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter sina stjärnor i rymden. Men i skuggornas tunnel finns stjärnglans-ätande monster. Det är bara om de hjälps åt som de kan klara sig hela vägen. Kanske de hittar sin stjärna och vågar följa den?
Regi Anna Charlotte
Land Sverige
Längd 29 minuter
Produktionsår 2019
RECENSION

Charmig rymdresa för de minsta

Annika Gustafsson, Sydsvenskan, ser ”Stora galaxer äter stjärnor”.

“Det är en fin liten bekantskap den unga biopubliken får göra med figurerna Lövet, Lill-Tuffe, Rabbit och Bärri. De ser ut som olika djur men har egenskaper som starkt påminner om barns i fyra-, femårsåldern. Stjärnorna på himlen väcker deras förundran och via en regnbåge ger de sig ut på rymdfärd.

Det är en till synes enkel animation, bitvis i vackra rosa, lila och blå färgtoner – fantasieggande och inspirerande. Här möter de små gestalterna olika faror då rädsla och skräck tar tag i dem. Men sammanhållningen är god och sagan poängterar vikten av vänskap lika väl som mod. Särskilt gäller det att vara snäll mot Lill-Tuffe som kommer från ett hem där föräldrarna bråkar hela tiden.

Här finns en hel del för de yngsta att känna igen sig i, inte bara de varierade känslor som den lilla skaran uttrycker utan till exempel maten på rymdpizzerian. De möter figuren Ugglo och senare en gris och lär sig klara av svåra saker, bland annat att ta sig genom Skuggornas tunnel tillbaka ned till jorden. Det låter kanske avancerat men allt behöver inte genast få en förklaring. I filmens värld liksom i barnens finns det magi och man flyger lätt med fantasins hjälp.

En stor del av charmen och det roliga med Anna Charlottes saga utgår från Sanna Persson Halapis briljanta spel med sin röst åt alla figurer och Anna Rasch som berättaren.”