Scroll down

DUMBO

Visade barnfilmer

DUMBO

HÖSTLOV Fredag 1 november kl 14.00 – BILJETTER

Disneys nya spelfilm i regi av Tim Burton. Visas med svenskt tal.I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

Regi Tim Burton
Land USA
Språk visas med svenskt tal
Produktionsår 2019
Genre Familjefilm, Äventyr
Längd 113 minuter
Åldersgräns Från 7 år
(Beslutsmotivering: Framställningen innehåller inslag av hög intensitet, en elefantunge som skiljs från sin mamma, en elefantunge som hånas av cirkuspublik, ett cirkustält som rasar samman, eldsvåda i cirkustält där en man och hans barn inte kan ta sig ut, explosioner samt barn som jagas av elak man och djur som hotas av människor vilket kan medföra stark rädsla och oro. Allt skildras i en äventyrlig kontext vilket verkar mildrande. Framställningen bedöms kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 7 år.)