Scroll down

DE ARKTISKA KAMELERNA

Visade barnfilmer

DE ARKTISKA KAMELERNA

Söndag 10 november kl 14.00 – BILJETTER

Längst upp i norra Norge bor syskonen Torarin och Svalin. De önskar sig en häst att rida på men i stället köper deras föräldrar två kameler…En sann historia om världens nordligaste kameler. På en stor ö längst upp i norra Norge bor syskonen Torarin (9 år) och Svalin (12 år). De har flyttat hit med sina föräldrar från en större stad för att de vill bo nära havet, mitt i naturen med djur.
Syskonen önskar sig en häst att rida på men i stället köper deras föräldrar två kameler. Kameler trivs i ett kallt och kargt klimat, till skillnad från hästar.
Att träna kameler är inte det lättaste så familjen åker till Mongoliet för att hitta en kameltränare. Efter många äventyr hittar de en kameltränare i den stora Gobiöknen. Han ställer upp på att åka till Norge och försöka träna familjens kameler så att de går att rida på. Men vare sig kamelerna eller familjen är beredda på det hårda arbete som krävs.

Regi Karl Emil Rikardsen
Land Norge, Sverige
Originaltitel De arktiska kamelerna
Språk Norska, textad på svenska
Produktionsår 2019
Genre Dokumentär, Äventyr, Familjefilm
Åldersgräns Från 7 år
Längd 77 minuter