PORTRÄTT AV EN KVINNA I BRAND

Biljetter
Premiär! Fredag 13 december – Torsdag 19 december 19.00

Måndag 16 december även 14.00

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Bästa manus, Cannes Filmfestival 2019.

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten.

Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.

Regi: Céline Sciamma
Med: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Valeria Golino
Land: Frankrike
Språk: Franska, textad på Svenska
Originaltitel: Portrait de la jeune fille en feu
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år
Längd: 119 minuter

Céline Sciamma (Water Lilies, Un Certain Regard Cannes 2007; Tomboy, Jurypriset Berlin 2011; Girlhood, öppningsfilm Directors’ fortnight Cannes 2014; Mitt liv som zucchini, Directors’ fortnight Cannes 2016, Cesar Award för bästa manus) återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt  kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.

Fantastisk intervju med Céline Sciamma från London Film Festival/BFI (engelska)