THE PEANUT BUTTER FALCON

Biljetter
Premiär! Fredag 20 mars – Torsdag 26 mars 19.00

Måndag 23 mars 14.00

Rocka sockorna lördag! Gå för halva priset (45 kr).
Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket!

Från producenterna bakom Little Miss Sunshine kommer en modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda.

THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.

THE PEANUT BUTTER FALCON har redan vunnit flertalet priser, bland annat publikpriset på inte mindre än fyra filmfestivaler: South by Southwest Film Festival, Deauville Film Festival, Nantucket Film Festival och Crested Butte Film Festival.

Regi: Tyler Nilson Michael Schwartz
Med: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, John Hawkes, Thomas Haden Church, Bruce Der
Land: USA
Språk: Engelska, Svensk text
Originaltitel: The Peanut Butter Falcon
Produktionsår: 2019
Genre: Komedi, Äventyr
Åldersgräns: 11 år
Längd: 97 minuter

5/5 

”ROLIG OCH INNERLIG”

Arizona Republic

5/5

 “MASSOR MED HUMOR OCH MYCKET HJÄRTA

Reel Reviews

4/4

 “EN AV ÅRETS BÄSTA FILMER”

Award Circuit

4/4

 “JAG ÄLSKADE VERKLIGEN DEN HÄR FILMEN”

Hollywood News

4/5

 ”VANSINNIGT ROLIG”

Rendy Reviews

4/5

 “DEN KOMMER VINNA DITT HJÄRTA
”
Flickering Myth

4/5

 “FYLLD MED HUMOR OCH CHARM”

CineVue

“DECENNIETS FINASTE FILM”

Film Inquiry4/5

Empire Magazine