Om oss

Folkets Bio visar kvalitetsfilm – föreställningarna är öppna för alla.

Folkets Bio är en  ideell rikstäckande kulturförening som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm — långfilm och kortfilm, spel- och dokumentärfilm från hela världen. Förening bildades 1973 av filmarna Stefan Jarl och Ulf Berggren. Till riksföreningen är lokalavdelningar från hela Sverige anslutna. De lokala avdelningar som ansvarar för våra biografer. Vi finns idag på 14 platser i landet.

Föreningen Folkets Bio Östersund bildades 1987. Den 28 oktober firade vi 30 år med fest och sammanställning av en historik.

5 web Bio Regina 30

Här finns bilder från festen och historiken som pdf.

I Östersund har vi visat film sedan 1988. Från 1991 till 2014 i bion i Gamla Tingshuset. I augusti 2014 flyttade vi till vår fina bio med två salonger på Prästgatan 56 . Vi visar kvalitetsfilm som annars inte skulle nå sin publik i Östersund med omnejd.

Som medlem i Folkets Bio Östersund är du med och driver biografen Regina. Det innebär att du måste arbeta en del. Arbetsuppgifterna är i huvudsak två stycken: biljettförsäljare eller maskinist. Därutöver finns andra sysslor för den som vill, t.ex. att boka film, göra program, köpa in godis, ansvara för affischer o.s.v.

Som medlem har du även möjlighet att delta i våra filmvalsmöten, där vi bestämmer vilka filmer vi ska visa. Men du går inte med för att arbeta utan för att du älskar bra film på bio. Som aktiv medlem i Folkets Bio Östersund går du gratis på alla våra föreställningar.