fbpx

Om oss

Folkets Bio Regina visar film som roar och oroar, som skapar skratt, eftertanke och samtal, som ger nya perspektiv på världen och att vara människa. Vi breddar filmutbudet genom att visa filmer från hela världen. Föreställningarna är öppna för alla. Folkets Bio Regina drivs av en ideell förening med människor som tycker om film och som tycker att filmupplevelser på biograf är viktigt.

Vi har visat film sedan 1988. Från 1991 till 2014 i bion i Gamla Tingshuset. 2014 flyttade vi till vår fina bio med två salonger på Prästgatan 56 i Östersund.

Som medlem i den ideella föreningen Folkets Bio Östersund är du med och driver biografen Regina. Det innebär att du måste arbeta en del. Arbetsuppgifterna är i huvudsak två stycken: biljettsäljare eller maskinist. Därutöver finns andra sysslor för den som vill, t ex att boka film, köpa in godis, ansvara för affischer, arrangera film och samtal, festivaler med mera. Som medlem har du även möjlighet att delta i våra filmvalsmöten, där vi bestämmer vilka filmer vi ska visa.

Men du går inte med för att arbeta utan för att du älskar bra film på bio. Som aktiv medlem i Folkets Bio Östersund går du gratis på alla våra föreställningar i mån av plats.

Folkets Bio Östersund är en lokalavdelning av Folkets Bio, en rikstäckande biograforganisation med 18 biografer runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i Söder. På Folkets Bios biografer visas filmer från hela världen, ofta konstnärligt kvalitativa filmer med aktuella och tankeväckande ämnen som riktar sig både till barn och vuxna.

Folkets Bio har också egen distribution av både utländska och svenska filmer till alla Sveriges biografer. Klicka här för att besöka Folkets Bios hemsida.

Föreningen Folkets Bio Östersund bildades 1987. Den 28 oktober firade vi 30 år med fest och sammanställning av en historik.

Här finns bilder från festen och historiken som pdf.

Bio i Östersund