EN KVINNAS VAL

Biljetter
Premiär! Fredag 6 mars – Söndag 8 mars 19.00

Måndag 9 mars 14.00, 19.00
Onsdag 11 mars – Torsdag 12 mars 19.00

En ny film av regissören bakom publiksuccén Den gröna cykeln.
Förfilm 8 mars: Mattpiskerskan av Anna Erlandsson

Maryam älskar sitt arbete som läkare på ett litet sjukhus på den saudiska landsbygden även om det finns manliga patienter som vägrar att behandlas av henne. När hon blir inbjuden till en läkarkonferens utomlands känner hon sig glad och bekräftad. Men det vänds snabbt till besvikelse när myndigheterna kräver medgivande från hennes pappa, som råkar vara bortrest. Frustrerad och arg, bestämmer sig Maryam för att ta saken i egna händer. Med hela det patriarkala styret emot sig anmäler hon sig som kandidat i det åstundande kommunvalet.

Regi: Haifaa Al Mansour
Med: Dae Al Hilali, Mila Al Zahrani, Nora Al Awadh
Land: Saudiarabien, Tyskland
Språk: Arabiska, Svensk text
Originaltitel: The Perfect Candidate
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Längd: 101 minuter
Åldersgräns: